Drvene posudice
Masivni komad punog drva, jedinstvenog uzorka drva i nijanse koja se mijenja svakim sljedećim blagovanjem. Drvene zdjele za hranu, kašu ili čak voće su među komadima koji se mogu koristiti generacijama.

Product sorting
List of products
Kako njegovati drvene proizvode u kuhinji
Drvo ni pod kojim uvjetima ne pripada u perilicu posuđa. Zbog visoke temperature i agresivnog deterdženta zdjelice u perilici bi se iskrivile i popucale. Stoga drvene zdjele perite ručno, ako su jače zaprljane odaberite kombinaciju sode bikarbone i limuna. Posudu nakon čišćenja osušite i premažite tankim slojem prirodnog ulja, pogodnog za kontakt s hranom (možete koristiti i ulje koje imate u kuhinji, npr. maslinovo, repičino, suncokretovo).
Koje je drvo najtrajnije?
Razmišljate li o novim kuhinjskim dodacima? Oni su skloni biti izloženi visokoj razini vlage, što može utjecati na njihov životni vijek. Stoga birajte materijale koji su jednostavni za održavanje i izdržljivi. Egzotične vrste drva (mango, akacija, maslina) navikle su na tropske uvjete i imaju izvrsnu otpornost. Pleter i trave (bambus, vrba) karakteriziraju sličnu kvalitetu. Pažljiv tretman neophodan je za masivno drvo, a ako pažljivo brinete o posudama i redovito ih uljite, bit će nagrađene dugim vijekom trajanja.
